Skip to main content

Benieuwd naar de beste Tips voor jou?

Bijdragen aan een duurzamere toekomst én geld besparen.

Ben jij er klaar voor?

Houdt uw zonnepanelen in topconditie!

Zorg ervoor dat uw zonnepanelen optimaal presteren door regelmatig onderhoud. Volg deze eenvoudige stappen om uw zonnesysteem in topconditie te houden:

Gratis intake

Onderhoud tips!

Vergeet na het schoonmaken niet om het zonnesysteem weer in te schakelen, zodat het terugkeert naar zijn normale werking en weer zonne-energie kan opwekken.

Schakel het zonnesysteem uit:

Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat u het zonnesysteem uitschakelt voordat u begint met schoonmaken, om het risico op elektrische schokken te minimaliseren. Raadpleeg de handleiding van uw zonnesysteem om te leren hoe u het veilig kunt uitschakelen.

Gebruik gedemineraliseerd water:

Vermijd watervlekken door gedemineraliseerd water te gebruiken bij het schoonmaken. Dit voorkomt dat mineralen zich op het oppervlak van de panelen afzetten. 

Zachte borstel voor lichte vervuiling:

Voor vervuiling zoals stof en bladeren volstaat het meestal om de panelen met water en een zachte borstel schoon te maken. Gebruik geen schurende materialen of agressieve reinigingsmiddelen, dit kan zorgen voor beschadigingen van de panelen.  

Voorkom het gebruik van drukspuiten

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een hogedrukreiniger te gebruiken om snel vuil te verwijderen, kan dit de zonnepanelen beschadigen. Het gebruik van te veel druk kan scheuren veroorzaken in de zonnefolie of het frame beschadigen.

Reinig op een koel moment van de dag:

Probeer de panelen schoon te maken tijdens koelere uren van de dag, zoals ’s ochtends vroeg of laat in de middag, om te voorkomen dat het water te snel verdampt en vlekken achterlaat op het glas.

Veiligheid eerst:

Als uw zonnepanelen op het dak liggen en u niet comfortabel bent met het zelf schoonmaken, is het verstandig om een professional in te huren om het werk voor u te doen. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben.

Meer onderhoudstips of een onderhoud plannen?

Neem dan contact op
SolarTip bedrijfsbus

Onderhoud

Onderhoud is essentieel om de prestaties, levensduur en veiligheid van uw zonnepanelen te waarborgen. Plan regelmatige controles en onderhoudssessies om ervoor te zorgen dat uw zonnesysteem optimaal blijft functioneren. 

Onderhoud voor optimale prestaties:

Regelmatig onderhoud van zonnepaneelsystemen is cruciaal om de beste prestaties en veiligheid gedurende de gehele levensduur te garanderen. Hoewel er geen specifieke NEN-norm is voor onderhoud, raden fabrikanten en installateurs aan om het systeem elke 1 tot 5 jaar te laten inspecteren en onderhouden. Dit helpt bij het vroegtijdig opsporen en verhelpen van potentiële problemen.

Prestatieoptimalisatie:

Vuil, stof, bladeren en andere verontreinigingen kunnen zich ophopen op de panelen, maar in veel gevallen worden zonnepanelen regelmatig schoongespoeld door regen. Het is echter belangrijk om de panelen regelmatig te controleren om potentiële problemen te detecteren en te voorkomen dat vervuiling de prestaties belemmert. 

Verlengde levensduur:

Door regelmatig onderhoud worden potentiële problemen vroegtijdig opgespoord en verholpen, waardoor de levensduur van het zonnesysteem wordt verlengd en de kans op storingen wordt verminderd.

Veiligheid:

Een grondige controle van alle elektrische componenten is essentieel om ervoor te zorgen dat het zonnesysteem veilig blijft werken. Eventuele beschadigde bedrading, losse verbindingen of andere elektrische problemen kunnen een veiligheidsrisico vormen en moeten zo snel mogelijk worden verholpen. 
 

Garantiebehoud:

Veel fabrikanten van zonnepanelen bieden garanties op hun producten, maar deze garanties kunnen vervallen als het systeem niet regelmatig wordt onderhouden volgens de voorschriften van de fabrikant. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, behoudt u de garantie op uw zonnesysteem. 

Meer onderhoudstips of een onderhoud plannen?

Neem dan contact op

SolarTip
Middelweg 45
5253 CE Nieuwkuijk

SolarTip
Middelweg 45
5253 CE
Nieuwkuijk

© Copyright 2024 Solartip B.V.